Punte Totala Portelan Punte Ceramica

Dr. Zlotea Mircea

Puntea totala metalo-ceramica - pret competitiv, calitate si longevitate!

Ai nevoie de o punte dentara totala de calitate? Daca raspunsul este DA, atunci puntea dentara metalo-ceramica este pentru tine. Acest gen de lucrare stomatologica de inalta precizie restabileste impecabil fizionomia, masticatia si este mult mai ieftina!

Dar sa discutam mai intai despre nevoia ta de servicii de medicina dentara. Motivul pentru care ai ajuns sa cauti pe internet ”punte dentara pret” sau ”dinti din portelan ” este cel mai probabil faptul ca: ai mai multi dinti lipsa si te intereseaza cum poti sa acoperi spatiul edentat rezultat ori vrei sa refaci functia masticatorie, fonatorie si fizionomica mai mult sau mai putin afectata de pierderea dintilor si a suportului osos, la preturi rezonabile.

In momentul de fata, lucrarile stomatologice tip punti totale metalo-ceramice, realizate prin tehnici moderne, sunt cea mai buna alegere atunci cand este nevoie de o reabilitare orala completa, avand multi dinti lipsa. Ele ofera aspectul natural al dintelui datorita ceramicii, este o lucrare foarte rezistenta, este durabila si, nu in ultimul rand, este mult mai ieftina decat lucrarile din zirconiu sau aplicarea implanturilor dentare.

 

In cazul respectarii regulilor stricte de igiena si profilaxie orala, puntea dentara totala metalo-ceramica poate avea o durata de viata de peste 10 ani.

Puntea metalo-ceramica este cea mai buna optiune deoarece :

 • are o foarte buna estetica si rezistenta;
 • ceramica se leaga chimic de suportul metalic conferindu-i o mare putere si stabilitate in timp;
 • se adapteaza excelent dintilor pe care îi acopera;
 • Lucrarile ceramice realizate pe schelet de aur sau zirconiu sunt optiuni minunate. Pretul lor este insa destul de ridicat.

Lucrarea ceramica pe schelet metalic – pret estimativ : 450 RON pe element.

Astfel, o punte totala alcatuita din 14 elemente va costa 14×450=6300 RON, iar o punte totala alacatuita din 12 elemente va avea un pret  de 12×450=5400 RON.

Scheletul acestei lucrari este confectionat din aliaje metalice nenobile de tip crom-nichel (Cr/Ni), crom-cobalt (Cr/Co) sau alte aliaje, mult mai accesibile ca pret  comparativ cu aliajele nobile (aur, paladiu, platina) sau oxidul de zirconiu.

Aceasta abordare terapeutica este indicata in majoritatea cazurilor clinice, atat pentru dintii din partea din fata, cat si pentru cei din spate sau pentru a acoperi implanturile dentare. Este inferioara coroanelor cu schelet de zirconiu sau aliaj de aur, dar este net superioara coroanelor metalo acrilice sau metalo compozite. Pretul este unul extrem de rezonabil.

Agumente pro in alegerea unei lucrari de portelan.

In stomatologie, lucrarile de portelan sunt referinte de top pentru coroanele dentare deoarece ofera o rezistenta crescuta in timp si confera o stralucire naturala a danturii. Biocompatibilitate totala – in acest fel se elimina riscul alergiilor sau dezvoltarii infectiilor sub lucrare. Gratie materialului de top folosit, lucrarea va fi integrata in cel mai scurt timp in gingie in mod natural pentru ca îmbracă foarte bine suprafata dentara.

Ce tip de ceramica este utilizat in realizarea lucrarii?

In procesul tehnologic de realizare a lucrarii dvs. dentare va fi utilizata o metalo-ceramica patentata IPS Style Ivoclar, aceasta ceramica ofera o rezistenta maxima si estetica naturala. Este primul material din istoria metalo-ceramicilor ce contine cristale de oxiapatita. Aceste cristale reflecta o cantitate mare din lumina incidenta, conferind – prin urmare – restaurarilor profunzime asemanatoare substantei dentare naturale.

Fluorapatitele si  leucitele continute de  ceramica IVOCLAR dau caracteristici optice deosebite, precum si o rezistenta la abrazie apropiata de cea a dintilor naturali. Se preteaza pentru coroane si punti, lucrari protetice frontale si laterale.

Este sigura metalo-ceramica?

Masele ceramice nu sunt atacate de saliva, sunt foarte bine tolerate de parodontiul marginal, precum si de tesuturile dentare. Masele ceramice sunt materiale inerte, nefiind atacate de acizii obisnuiti si nici de alti agenti chimici cu exceptia acidului fluorhidric.

Esential este faptul ca ceramica glazurata nu retine placa bacteriana gratie excelentei conturatii de suprafata. Ceramica este un izolator termic pentru dentina si pulpa, impiedicand transmiterea variatiilor termice din cavitatea bucala.

Poate fi refacuta fizionomia printr-o lucrare de ceramica?

Lucrarile metalo-ceramice IPS Style IVOCLAR ofera o estetica naturala, pentru ca sunt de o calitate superioara, coroanele din ceramica IVOCLAR sunt greu de deosebit de dintii naturali, de aceea sunt foarte apreciate mai ales pentru folosirea in zonele din fata a danturii.

Lucrarile metalo-ceramice sunt o investitie pe termen lung – chiar daca ar putea fi un efort financiar in momentul actual, studiile de durabilitate indica o rata de succes de 93% pentru 10 ani si 77% pentru 20 de ani.

Sfatul medicului stomatolog

De ce metalo-ceramica IVOCLAR?

Metalo-ceramica patentata IPS Style Ivoclar ofera o rezistenta maxima si estetica naturala. Este primul material din istoria metalo-ceramicilor ce contine cristale de oxiapatita. Aceste cristale reflecta o cantitate mare din lumina incidenta, conferind – prin urmare – restaurarilor profunzime asemanatoare substantei dentare naturale.

 • Cromatica ideala (aspect natural, stabilitate, transluciditate)
 • Biocompatibilitate
 • Conductibilitate termica scazuta
 • Rezistenta chimica
 • Rezistenta mecanica la rupere si incovoiere
 • Densitate la suprafata
 • Luciu perfect

Intrebare

Exista si alte costuri suplimentare?

Exista multe situatii in care inainte de efectuarea unei lucrari dentare sunt necesare mai multe interventii preliminare – extractii, devitalizari, tratamente endodontice complexe, reconstituiri corono-radiculare, tratamentul afectiunilor parodontiului marginal. Aceste interventii sunt extrem de importante si, in multe cazuri, nu se poate incepe confectionarea lucrarii dentare inainte de finalizarea lor.

!!! Pretul acestor interventii se adauga la costul final al lucrarii dentare si depinde de gradul si complexitatea tratamentelor pregatitoare necesare.

Coroana Metalo Ceramica

Consultatia este gratuita. De ce sa nu ne cunoastem?