Protezarea Provizorie pe Mini Suruburi (Dentatus MTI)

Tehnicile chirurgicale moderne si disponibilitatea de biomateriale ce permit modelarea si cresterea ofertei osoase au dus la imbunatatirea rezultatelor estetice ale restaurarilor pe implanturi, mai ales in regiunea frontala a maxilarului.

Fata de rezultatele tratamentelor din trecut, restaurarile moderne sunt net superioare, fiind corespunzatoare atat din punct de vedere functional si estetic, cat si din punct de vedere biologic, permitand o dispensarizare corecta a pacientului.

Totusi au ramas doua probleme nerezolvate inca pe deplin:

  • Nu exista inca restaurari provizorii stabile, care sa ofere un confort maxim pacientului pe perioada de osteointegrare a implanturilor endoosoase;
  • Stabilizarea crestelor alveolare reconstruite, augmentate, fara a dizloca materialele de augmentare continua sa fie o problema.

Aceste probleme au dus la dezvoltarea implanturilor tranzitionale, care permit vindecarea neintrerupta a campului osos care a suportat trauma chirurgicala. Pe langa aceasta proprietate, implanturile tranzitionale pot fi incarcate protetic imediat, constituind un substrat propice pentru o protezare provizorie fixa, care confera pacientului un confort mult sporit fata de o proteza mobilizabila. Implanturile tranzitionale pot fi incluse in orice plan de tratament, fiind adaptabile unei mari varietati de situatii clinice.

De la introducerea lor pe piata au fost conduse o serie de teste clinice, care au avut rezultate excelente. Imaginile histologice releva o osteointegrare perfecta a acestor minisuruburi, iar tesuturile moi peri-implantare nu au suferit procese inflamatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.