Chirurgie orala

Dr. Zlotea Mircea

Chirurgie Orala

Cand celelalte metode conservatorii de tratamente stomatologice nu au dat rezultate, apelam la tratamente chirurgicale. Din gama foarte variata de tratamente chirurgicale orale, amintim:

 • amputatii radiculare;
 • premolarizari;
 • rezectii apicale;
 • odontectomii;
 • operatii cu lambou (chirurgie parodontala);
 • metode chirurgicale de reconstructie.

In cazul in care radacina unui dinte este infectata, dar este destul de rezistenta si suficient implantata in os, se apeleaza la rezectia apicala. In urma acestei proceduri se pastreaza portiunea de radacina sanatoasa a dintelui in cauza. Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos in urma extractiilor. Aceasta tehnica se foloseste in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare.

Organismul reactioneaza diferit la interventiile chirurgicale dentare la care este supus, in functie de metabolism. Rezistenta organismului este data si de o dieta corespunzatoare, bogata in calciu, magneziu, fosfor, fluor, vitamine si alte minerale. Se recomanda sa se respecte strict toate sfaturile chirurgului oral, atat pe termen scurt, cat si pe termen indelungat, pentru a nu se ajunge la complicatii mai mari. Se recomanda: controlul periodic, igienizarea periodica absolut necesara, evitarea fumatului.

Toate manoperele chirurgicale dento-alveolare sunt efectuate in mod curent in cabinetul stomatologic sub anestezie loco-regionala. Daca un dinte este deja compromis, trebuie realizata o extractie dentara. Este solutia la care se apeleaza in cazul in care dintele nu mai poate fi recuperat prin proceduri standard. Tehnica se foloseste si in cazul in care din dinte nu au ramas decat resturi irecuperabile de radacina.

Imediat dupa o interventie de chirurgie orala pot aparea pe termen scurt simptome ca: sangerare gingivala, durere dentara, edem. Aceste simptome sunt normale si nu pun probleme grave.

Cum se desfasoara un tratament stomatologic?

Fiecare medic stomatolog are propria viziune despre cum trebuie desfasurat un tratament. Unii medici prefera tratamentul prin metode clasice, altii se bazeaza pe tehnologie si aparatura moderna. Cele doua sunt la fel de valabile cu conditia respectarii unor principii general acceptate.

Fara frica si fara durere

Teama de dentist este de foarte multe ori principala responsabila pentru amanarea problemelor dentare nerezolvate, asa incat acord o atentie deosebita pacientilor cu fobie, anxietate si frica de stomatolog. Frica de dentist tine pacientii departe de cabinetul stomatologic, iar acest fapt are consecinte negative atat asupra sanatatii dentare, cat si asupra starii generale de sanatate.

Noile substante anestezice si metodele de tratament au redus considerabil disconfortul in ingrijirea orala, deci poate ca esti la un pas distanta de zambetul pentru revista.

Misiune si valori

Misiunea principala este de a furniza proceduri stomatologice unice prin intermediul inventiilor tehnologie de ultima ora. Prin furnizarea de servicii unice, ofer pacientilor mei costuri mai mici la tratamente si utilizarea cat mai eficienta a timpului lor pretios, mentinand in acelasi timp cele mai inalte niveluri de calitate. Cautam sa fiu cat mai atent si mai receptivi la nevoile si valorile pacientilor mei. Scopul meu profesional este de a ajuta pacientii sa atinga potentialul lor maxim de sanatate orala in modul cel mai eficient posibil.

Echipamente performante

Utilizez in cabinet doar tehnologii si materiale de ultima ora, de la cei mai buni producatori din lume pentru a asigura confortul pacientului si calitatea actului medical.

Sfatul medicului stomatolog

Cel mai bun tratament este profilaxia!

Cea mai eficace si ieftina metoda de tratament a cariilor dentare este profilaxia dentara. Profilaxia dentara consta dintr-un set de proceduri executate atat acasa, cat si la cabinetul stomatologic care incearca sa previna aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

 • Controale periodice regulate
 • Periajul profesional in cabinetul stomatologic
 • O igiena orala corecta
 • Sigilarea santurilor si fosetelor
 • Fluorizarea locala a dintilor in cabinet

Intrebare

De ce trebuie sa-mi tratez cariile?

Cu cat este depistata mai timpuriu, cu atat sansa de a fi tratata mai simplu, mai putin costisitor si necesitand mai putine vizite la medicul dentist, este mai mare.

Simptomele cariei dentare sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respiratie urat mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratamentul cariilor dentare simple si complicate

Consultatia este gratuita. De ce sa nu ne cunoastem?