Endodontie Tratamente de Canal

Dr. Zlotea Mircea

Endodontie

De cele mai multe ori tratamentul canalelor radiculare devine necesar in cazurile de inflamatie pulpara, in urma unei carii complicate. Cele mai frecvente complcatii a cariei netratate sunt pulpita si parodontita apicala, care duc frecvent la pierderea dintilor. Daca dintele nu este tratat, infectia se raspandeste la os si la tesuturile inconjuratoare.

Parodontitele apicale si alte patologii periapicale constituie focare cronice de infectie pentru multe alte sisteme ale organismului. Din acest motiv endodontia este o ramura extrem de importanta a stomatologiei care inregistreaza o dezvoltare spectaculoasa. Endodontia clinica se ocupa de obturaraea calitativa si de durata a canalelor radiculare, chiar si a canalelor greu accesibile sau foarte curbe. Endodontia moderna permite pastrarea pe arcada chiar si a celor dinti care acum cativa ani ar fi fost extrasi. Astfel de rezultate sunt posibile datorita aplicarii noilor metode, tehnologii si materiale care refac integritatea radiculara al dintlor.

Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratarea canalului radicular, pulpei dentare, precum si a regiunii apicale (cunoscut popular sub denumirea de “tratament de canal”).

In functie de procesul inflamator tratamentul endodontic poate necesita mai multe sedinte terapeutice. Oricum, indiferent de problema cu care s-a prezentat la cabinet pacientul, puteti fi siguri de calitatea inalta a serviciilor stomatologice, rezultate de durata si atitudine corecta.

Cum se desfasoara un tratament stomatologic?

Fiecare medic stomatolog are propria viziune despre cum trebuie desfasurat un tratament. Unii medici prefera tratamentul prin metode clasice, altii se bazeaza pe tehnologie si aparatura moderna. Cele doua sunt la fel de valabile cu conditia respectarii unor principii general acceptate.

Fara frica si fara durere

Teama de dentist este de foarte multe ori principala responsabila pentru amanarea problemelor dentare nerezolvate, asa incat acord o atentie deosebita pacientilor cu fobie, anxietate si frica de stomatolog. Frica de dentist tine pacientii departe de cabinetul stomatologic, iar acest fapt are consecinte negative atat asupra sanatatii dentare, cat si asupra starii generale de sanatate.

Noile substante anestezice si metodele de tratament au redus considerabil disconfortul in ingrijirea orala, deci poate ca esti la un pas distanta de zambetul pentru revista.

Misiune si valori

Misiunea principala este de a furniza proceduri stomatologice unice prin intermediul inventiilor tehnologie de ultima ora. Prin furnizarea de servicii unice, ofer pacientilor mei costuri mai mici la tratamente si utilizarea cat mai eficienta a timpului lor pretios, mentinand in acelasi timp cele mai inalte niveluri de calitate. Cautam sa fiu cat mai atent si mai receptivi la nevoile si valorile pacientilor mei. Scopul meu profesional este de a ajuta pacientii sa atinga potentialul lor maxim de sanatate orala in modul cel mai eficient posibil.

Echipamente performante

Utilizez in cabinet doar tehnologii si materiale de ultima ora, de la cei mai buni producatori din lume pentru a asigura confortul pacientului si calitatea actului medical.

Sfatul medicului stomatolog

Cel mai bun tratament este profilaxia!

Cea mai eficace si ieftina metoda de tratament a cariilor dentare este profilaxia dentara. Profilaxia dentara consta dintr-un set de proceduri executate atat acasa, cat si la cabinetul stomatologic care incearca sa previna aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

  • Controale periodice regulate
  • Periajul profesional in cabinetul stomatologic
  • O igiena orala corecta
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Fluorizarea locala a dintilor in cabinet

Intrebare

De ce trebuie sa-mi tratez cariile?

Cu cat este depistata mai timpuriu, cu atat sansa de a fi tratata mai simplu, mai putin costisitor si necesitand mai putine vizite la medicul dentist, este mai mare.

Simptomele cariei dentare sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respiratie urat mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratamentul cariilor dentare simple si complicate

Consultatia este gratuita. De ce sa nu ne cunoastem?