Stomatologie Pentru Copii

Dr. Zlotea Mircea

Stomatologie Pentru Copii

Problemele dentare la copii pot aparea foarte devreme – chiar imediat dupa eruptia lor. Prin urmare, este deosebit de important ca parinti inca din acel moment sa cunoasca metodele de baza ale ingrijirii orale, si sa deprinda copilul sa mentina o igiena dentara corecta. Cu toate acestea, de multe ori fara o asistenta profesionala, masuri suplimentare de prevenire si de tratament in timp util, poate fi dificil sa asiguram copilului o dantura sanatoasa.

Avand in vedere faptul ca in prezent, stomatologia pediatrica a progresat semnificativ in comparatie cu vremurile in care noi, ca si copii, aveam o teribila frica de burghiul dentistului, parintii trebuie doar sa se adreseze cat mai curand posibil unei clinici de specialitate pentru consult si recomandari din partea unui stomatolog pedodont. Iar in viitor, trebuie sa vizitati medicul stomatolog de cel putin 2 ori pe an.

Stomatologia pediatrica este numita si pedodontie – in limba greaca “pes”= copil si “odontos” = dinte – reprezinta ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri.

Este important de retinut ca, din cauza particularitatilor legate de varsta, parcurgand etapele de crestere si dezvoltare somatica, copiii pot prezenta probleme dentare de natura diferita – stomatite, afectiuni ale gingiilor, carii dentare ale dintiilor de lapte, pierderea dintilor de lapte si eruptia dintilor permanenti, dezvoltarea malocluziilor si multe altele. Pentru evitarea consecintelor grave ale acestor probleme, trebuie din timp sa acordam atentie la schimbarile starii de sanatate ale cavitarii bucale, la plangerile copilului, si sa nu le trecem cu vederea. Uneori, doar un profesionist poate depista primele semne ale unor boli si sa le trateze din fazele incipiente.

Cum se desfasoara un tratament stomatologic?

Fiecare medic stomatolog are propria viziune despre cum trebuie desfasurat un tratament. Unii medici prefera tratamentul prin metode clasice, altii se bazeaza pe tehnologie si aparatura moderna. Cele doua sunt la fel de valabile cu conditia respectarii unor principii general acceptate.

Fara frica si fara durere

Teama de dentist este de foarte multe ori principala responsabila pentru amanarea problemelor dentare nerezolvate, asa incat acord o atentie deosebita pacientilor cu fobie, anxietate si frica de stomatolog. Frica de dentist tine pacientii departe de cabinetul stomatologic, iar acest fapt are consecinte negative atat asupra sanatatii dentare, cat si asupra starii generale de sanatate.

Noile substante anestezice si metodele de tratament au redus considerabil disconfortul in ingrijirea orala, deci poate ca esti la un pas distanta de zambetul pentru revista.

Misiune si valori

Misiunea principala este de a furniza proceduri stomatologice unice prin intermediul inventiilor tehnologie de ultima ora. Prin furnizarea de servicii unice, ofer pacientilor mei costuri mai mici la tratamente si utilizarea cat mai eficienta a timpului lor pretios, mentinand in acelasi timp cele mai inalte niveluri de calitate. Cautam sa fiu cat mai atent si mai receptivi la nevoile si valorile pacientilor mei. Scopul meu profesional este de a ajuta pacientii sa atinga potentialul lor maxim de sanatate orala in modul cel mai eficient posibil.

Echipamente performante

Utilizez in cabinet doar tehnologii si materiale de ultima ora, de la cei mai buni producatori din lume pentru a asigura confortul pacientului si calitatea actului medical.

Sfatul medicului stomatolog

Cel mai bun tratament este profilaxia!

Cea mai eficace si ieftina metoda de tratament a cariilor dentare este profilaxia dentara. Profilaxia dentara consta dintr-un set de proceduri executate atat acasa, cat si la cabinetul stomatologic care incearca sa previna aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

  • Controale periodice regulate
  • Periajul profesional in cabinetul stomatologic
  • O igiena orala corecta
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Fluorizarea locala a dintilor in cabinet

Intrebare

De ce trebuie sa-mi tratez cariile?

Cu cat este depistata mai timpuriu, cu atat sansa de a fi tratata mai simplu, mai putin costisitor si necesitand mai putine vizite la medicul dentist, este mai mare.

Simptomele cariei dentare sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respiratie urat mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratamentul cariilor dentare simple si complicate

Consultatia este gratuita. De ce sa nu ne cunoastem?