Potetica Dentara

Dr. Zlotea Mircea

Protetica Dentara

Protetica dentara se ocupa cu refacerea functiilor aparatului dentomaxilar prin protezarea cu proteze fixe (punti dentare) sau cu proteze mobile. Scopul final este de a reda sau de a oferi pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic. An de an, apar materiale noi si sunt dezvoltate tehnologii eficiente, astfel incat sa ne putem bucura de viata si de felurile de mancare preferate. Este uimitor faptul ca cu cativa ani mai devreme, dintii cu distructii coronare mari erau extrasi fara cel mai mic regret, iar acum este posibil salvarea radacinilor, care devin parte a unei proteze.

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii de fabricare a protezelor dentare, accesul la aceste tratamente este ce in ce mai accesibil pentru pacientul edentat total sau partial. In plus, protezele moderne si implanturile dentare devin tot mai asemanatoare cu dintii naturali si nu provoaca disconfort.

Tratamentul edentatiilor prin protezare este cea mai importanta sarcina al unui medic dentist. Mai devreme sau mai tarziu, oamenii isi pierd dintii din diverse cauze, iar fara dinti viata noastra devine mult mai complicata. Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive.

Exista doua tipuri principale de proteze dentare: totale si partiale. Medicul nostru protetician va va ajuta sa alegeti tipul care vi se potriveste, in functie de numarul de dinti care trebuie inlocuiti si de costurile implicate.

Noile tehnologii de protezare dentara sunt extrem de avansate. De exemplu, se pot face proteze sustinute de implant. Pentru acest tip de proteza este nevoie ca implanturile sa fie facute in prealabil. Un numar tot mai mare de pacienti hotarasc sa recurga la implantare, afirmand ca aceasta metoda este mult mai sigura si mai confortabila.

Cum se desfasoara un tratament stomatologic?

Fiecare medic stomatolog are propria viziune despre cum trebuie desfasurat un tratament. Unii medici prefera tratamentul prin metode clasice, altii se bazeaza pe tehnologie si aparatura moderna. Cele doua sunt la fel de valabile cu conditia respectarii unor principii general acceptate.

Fara frica si fara durere

Teama de dentist este de foarte multe ori principala responsabila pentru amanarea problemelor dentare nerezolvate, asa incat acord o atentie deosebita pacientilor cu fobie, anxietate si frica de stomatolog. Frica de dentist tine pacientii departe de cabinetul stomatologic, iar acest fapt are consecinte negative atat asupra sanatatii dentare, cat si asupra starii generale de sanatate.

Noile substante anestezice si metodele de tratament au redus considerabil disconfortul in ingrijirea orala, deci poate ca esti la un pas distanta de zambetul pentru revista.

Misiune si valori

Misiunea principala este de a furniza proceduri stomatologice unice prin intermediul inventiilor tehnologie de ultima ora. Prin furnizarea de servicii unice, ofer pacientilor mei costuri mai mici la tratamente si utilizarea cat mai eficienta a timpului lor pretios, mentinand in acelasi timp cele mai inalte niveluri de calitate. Cautam sa fiu cat mai atent si mai receptivi la nevoile si valorile pacientilor mei. Scopul meu profesional este de a ajuta pacientii sa atinga potentialul lor maxim de sanatate orala in modul cel mai eficient posibil.

Echipamente performante

Utilizez in cabinet doar tehnologii si materiale de ultima ora, de la cei mai buni producatori din lume pentru a asigura confortul pacientului si calitatea actului medical.

Sfatul medicului stomatolog

Cel mai bun tratament este profilaxia!

Cea mai eficace si ieftina metoda de tratament a cariilor dentare este profilaxia dentara. Profilaxia dentara consta dintr-un set de proceduri executate atat acasa, cat si la cabinetul stomatologic care incearca sa previna aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

  • Controale periodice regulate
  • Periajul profesional in cabinetul stomatologic
  • O igiena orala corecta
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Fluorizarea locala a dintilor in cabinet

Intrebare

De ce trebuie sa-mi tratez cariile?

Cu cat este depistata mai timpuriu, cu atat sansa de a fi tratata mai simplu, mai putin costisitor si necesitand mai putine vizite la medicul dentist, este mai mare.

Simptomele cariei dentare sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respiratie urat mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratamentul cariilor dentare simple si complicate

Consultatia este gratuita. De ce sa nu ne cunoastem?