Tratamentul fara durere al dintilor

Dr. Zlotea Mircea

Tratamentul cariilor si al durerilor dentare

Odontologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul cariilor si al durerilor dentare. Medicul stomatolog al secolului 21 pune un accent deosebit pe estetica dentara si durata de viata a unei plombe (aplicand metode moderne de preparare a cavitatiilor si utilizarea noilor materiale stomatologice).

Avantajele majore ale medicinei dentare din ziua de astazi sunt acelea ca medicii cunosc proprietatile fiecarui material, interventiile nu mai sunt dureroase iar aproape totul se desfasoara sub anestezie. In cazul in care aveti dureri insuportabile, contactati de urgenta medicul stomatolog / clinica stomatologica si descrieti simptomele; poate fi o inflamatie a pulpei dentare, dar la fel de bine poate fi vorba si de o alta problema – de aceea nu luati tratamente empirice sau dupa sfatul apropiatilor, fara sa va consilieze medicul dentist. Infectiile, mai ales cele cu localizare la nivelul regiunii oro-maxilo-faciale nu trebuie neglijate.

Cariile dentare se formeaza in general datorita igienei deficitare, a consumului exagerat de dulciuri, sau absentei vizitelor la stomatolog. Cariile trebuie curatate si obturate la timp pentru a nu avansa, ducand la instituirea tratamentelor de canal si extirpari ale nervului.

Ca operatiuni estetice in cadrul odontologiei intalnim: fatetarea cu compozit in cabinetul stomatologic, obturatiile din compozit fotopolimerizabil (in special cele pentru dintii frontali), incrustatiile ceramice (onlay / inlay). Ca metode preventive putem opta pentru sigilari dentare (metoda de preventie a aparitiei cariilor) si alte sfaturi stomatologice preventive.

Plombele fizionomice din rasini compozite – Rasinile compozite reprezinta o imbinare dintr-o rasina speciala si dioxid de siliciu (sticla). Aceste compozite dentare au fost imbunatatite semnificativ in ultimii ani si sunt aplicate cu succes pe orice dinte. Compozitele sunt utilizate atat in restaurarea dintilor afectati de carii cat si in estetica dentara, prin modificarea culorii dintelui sau prin remodelarea dintilor cu forme inestetice. Nu sunt cunoscute riscuri privind sanatatea, daca se aplica plomba din compozit. Plombele din rasini compozite sunt alternativa la plombele traditionale din metal, care nu se mai utilizeaza. Plombele din rasini compozite fotopolimerizabile sunt foarte apreciate atat de catre medicii dentisti, cat si de catre pacienti – atat pentru rezistenta si durata, cat si pentru estetica dentara pe care o ofera.

Obturatiile din amalgam (denumite si plombe argintii) reprezinta o imbinare intre mercur lichid si pulbere de argint sau metale, cum este cupru, zinc, staniu. Amalgamul nu este cel mai indicat din cauza proprietatilor sale. Acesta se contracta si se dilata la temperaturi extreme, avand tendinta de fracturare (de asemenea contine mercur, deci este in discutie faptul ca prezinta toxicitate).

Cum se desfasoara un tratament stomatologic?

Fiecare medic stomatolog are propria viziune despre cum trebuie desfasurat un tratament. Unii medici prefera tratamentul prin metode clasice, altii se bazeaza pe tehnologie si aparatura moderna. Cele doua sunt la fel de valabile cu conditia respectarii unor principii general acceptate.

Fara frica si fara durere

Teama de dentist este de foarte multe ori principala responsabila pentru amanarea problemelor dentare nerezolvate, asa incat acord o atentie deosebita pacientilor cu fobie, anxietate si frica de stomatolog. Frica de dentist tine pacientii departe de cabinetul stomatologic, iar acest fapt are consecinte negative atat asupra sanatatii dentare, cat si asupra starii generale de sanatate.

Noile substante anestezice si metodele de tratament au redus considerabil disconfortul in ingrijirea orala, deci poate ca esti la un pas distanta de zambetul pentru revista.

Misiune si valori

Misiunea principala este de a furniza proceduri stomatologice unice prin intermediul inventiilor tehnologie de ultima ora. Prin furnizarea de servicii unice, ofer pacientilor mei costuri mai mici la tratamente si utilizarea cat mai eficienta a timpului lor pretios, mentinand in acelasi timp cele mai inalte niveluri de calitate. Cautam sa fiu cat mai atent si mai receptivi la nevoile si valorile pacientilor mei. Scopul meu profesional este de a ajuta pacientii sa atinga potentialul lor maxim de sanatate orala in modul cel mai eficient posibil.

Echipamente performante

Utilizez in cabinet doar tehnologii si materiale de ultima ora, de la cei mai buni producatori din lume pentru a asigura confortul pacientului si calitatea actului medical.

Sfatul medicului stomatolog

Cel mai bun tratament este profilaxia!

Cea mai eficace si ieftina metoda de tratament a cariilor dentare este profilaxia dentara. Profilaxia dentara consta dintr-un set de proceduri executate atat acasa, cat si la cabinetul stomatologic care incearca sa previna aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

  • Controale periodice regulate
  • Periajul profesional in cabinetul stomatologic
  • O igiena orala corecta
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Fluorizarea locala a dintilor in cabinet

Intrebare

De ce trebuie sa-mi tratez cariile?

Cu cat este depistata mai timpuriu, cu atat sansa de a fi tratata mai simplu, mai putin costisitor si necesitand mai putine vizite la medicul dentist, este mai mare.

Simptomele cariei dentare sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respiratie urat mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratamentul cariilor dentare simple si complicate

Consultatia este gratuita. De ce sa nu ne cunoastem?